ANTONI MARTÍ GICH

Nascut a Barcelona l'any 1947, estudia Publicitat a l'Escola Massana entre 1966 i 1972. La seva activitat cinematogràfica comença juntament amb Albert Abril, Quim Monzó, Dolors Fuster, Juli Cuartero, Roser Fradera, Quim Sota, Ernest Costa... dins del format subestàndard amb el rodatge d'una vintena de films entre 1969 i 1980, alguns dels quals han tingut molta difusió en cineclubs, universitats, ateneus, associacions de veïns, etc. 

A partir de 1977 comença a professionalitzar-se realitzant noticiaris per a l'Institut de Cinema Català .

De 1979 al 1983 imparteix classes de cinema al Centre d'Ensenyament de la Imatge (CEI) i l'Escola Massana de Barcelona, a l'Institut d'Ensenyament de la Bisbal i a les escoles de Girona (Bruguera, Carme Auguet, Font de la Pólvora, Vila-roja i d'altres).

De l'any 1981 al 1985 realitza la sèrie Comarques de Catalunya per a la productora Centre Promotor de la Imatge, juntament amb Ferran Llagostera, Ildefons Duran, Albert Abril, Pep Callís, Manel Cussó i Antoni Verdaguer.

També ha col·laborat en més de 30 reportatges per al programa “Comarques” de TVEcircuit català, i en la sèrie “Pobles Catalunya” de TV3 i l'ICC.
L'any 1984, junt amb altra gent, crea a la Bisbal d'Empordà la productora www.videoplay.info, des d'on realitza vídeos turístics, industrials i culturals. I també realitza més de 50 documentals i reportatges de producció pròpia de temes diferents cultura, ensenyament, festes populars, medi ambient i sobretot de revisió històrica. Tot això no hagués estat possible sense persones com Àngel Quintana, Miquel Riera i Xavier Roca que en la primera etapa varen creure en aquest projecte, ni tampoc sense les persones que a posteriori han col·laborat fent guions com: Joan Martí, Joan Simó i Ramon Fortià; músics com Joan Asín i Quim Sota, o ajudant en múltiples ocasions com han fet Ernest Bou, Xavier Codolà, Esteve Salabert, Edmon Amill. I què seria dels nostres documentals si no poguéssim comptar amb les veus de Mateu Ciurana, Sílvia Pedret, Jordi Pagès, Jaume Fina, Joan Massotkleiner, Roger Denoir, David Butterfield i Margaret Esders. I molts més que ens han ajudat en aquest trajecte.